петък, 12 април 2013 г.

Цацики


Цацики

  • 1  краставица, 
  • 1 ч. л. сол, 
  • 1 с. л. зехтин, 
  • 2-3 скилидки чесън,
  • 2   ч. л. бял винен оцет, 
  • 1/4 ч. л. черен пипер, 
  • 225 г кисело мляко, 
  • 12 ситно нарязани листа от прясна мента,
  •  питки за сервиране


Краставицата се обелва, разрязва се на две надълго и се почиства от семената. Нарязва се на малки кубчета. Слага се в гевгир, поръсва се със сол и се разбърква добре. Оставя се да престои 30 мин, изплаква се и се подсушава. Смесват се зехтинът, чесънът, оцетът и черният пипер. Прибавя се киселото мляко, а след това краставицата и нарязаната мента. Сервира се с тънки питки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар