Цацики
- 1 краставица,
- 1 ч. л. сол,
- 1 с. л. зехтин,
- 2-3 скилидки чесън,
- 2 ч. л. бял винен оцет,
- 1/4 ч. л. черен пипер,
- 225 г кисело мляко,
- 12 ситно нарязани листа от прясна мента,
- питки за сервиране
Краставицата се
обелва, разрязва се на две надълго и се почиства от семената. Нарязва се на
малки кубчета. Слага се в гевгир, поръсва се със сол и се разбърква добре. Оставя
се да престои 30 мин, изплаква се и се подсушава. Смесват се зехтинът, чесънът,
оцетът и черният пипер. Прибавя се киселото мляко, а след това краставицата и
нарязаната мента. Сервира се с тънки питки.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар