петък, 12 април 2013 г.

Печени яйца със спанак



Печени яйца със спанак

  • 1 с. л. зехтин, 
  • 3 ситно нарязани главички лук, 
  • 500 г спанак, 4 с. л. сметана, настъргано индийско орехче, 
  • 4 яйца, черен пипер, 
  • 4 с. л. настърган пармезан, 
  • препечен хляб за сервиране

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Спа­накът се почиства, измива се в няколко води и се нарязва. Лукът се запържва в зехтина на умерен огън 3-4 мин, като се бърка непрекъснато. Слага се спанакът, захлупва се и се задушава 2-3 мин или докато спанакът омекне. Отхлупва се и се оставя на огъня, докато водата се изпари. Прибавя се сметаната и спанакът се подправя с индийско орехче и черен пипер на вкус. Посолява се. Изсипва се в подходя­ща тавичка, заравнява се и с опакото на лъжица се правят четири гнезда, в които се счупват яйцата. Поръсва се с пармезана и се пече 12-15 мин. Сервира се с препечените филийки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар