Печени яйца със спанак
- 1 с. л. зехтин,
- 3 ситно нарязани главички лук,
- 500 г спанак, 4 с. л. сметана, настъргано индийско орехче,
- 4 яйца, черен пипер,
- 4 с. л. настърган пармезан,
- препечен хляб за сервиране
Фурната се загрява
предварително до 200 градуса. Спанакът се почиства, измива се в няколко води и
се нарязва. Лукът се запържва в зехтина на умерен огън 3-4 мин, като се бърка
непрекъснато. Слага се спанакът, захлупва се и се задушава 2-3 мин или докато
спанакът омекне. Отхлупва се и се оставя на огъня, докато водата се изпари.
Прибавя се сметаната и спанакът се подправя с индийско орехче и черен пипер на
вкус. Посолява се. Изсипва се в подходяща тавичка, заравнява се и с опакото на
лъжица се правят четири гнезда, в които се счупват яйцата. Поръсва се с
пармезана и се пече 12-15 мин. Сервира се с препечените филийки.
Източник : Бърза диабетична кухня
Няма коментари:
Публикуване на коментар