събота, 27 април 2013 г.

Стриди по венециански


  • 24 стриди, 
  • зехтин, 
  • лимон


За соса; 
  • 1 с. л. ситно нарязан магданоз, 
  • ситно нарязана целина, 
  • 1 скилидка счукан чесън, 
  • мащерка, 
  • 1 с. л. галета, 
  • черен пипер, 
  • водата от стридите

Стридите се почистват и се отцежда вътрешната вода в отделен съд. Отстраняват се горните черупки, изваждат се стридите, измиват се добре долните черупки и стри­дите се слагат в тях. Заливат се със соса, приготвен от смесването на посочените продукти. Поръсват се със зех­тин и се пекат на грил. Сервират се с резенчета лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар