- 100 г едро нарязан спанак,
- 30 г кориандър,
- 2 скилидки счукан чесън,
- 30 г печено без сол кашу,
- 50 мл зехтин,
- сол,
- черен пипер,
- 4 големи плоски гъби,
- 40 г натрошено сирене „Фета“ или друго бяло сирене
Кашуто се нарязва на тънки люспи. Спанакът се сварява на пара 2 мин и се отцежда. Приготвя се сос „Песто“, като се смесят кориандърът, чесънът, ядките и зехтинът в миксер или пасатор до получаването на гладък сос. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. фурната се загрява до 200 градуса. Гъбите се слагат в огнеупорен съд и във всяка се сипва по 1 с. л. спанак, а след това сос. Отгоре се слага сиренето. Прибавят се 2 с. л. вода в съда, който се покрива с фолио и гъбите се пекат 20 мин. фолиото се отстранява и се пекат още 5-10 мин до златист цвят на сиренето.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Страхотна рецепта, благодаря, аз чак сега открих блога ви, невероятни рецепти имате, но защо сте го изоставили, виждам че отдавна няма новости. Поздрави!
ОтговорИзтриване