събота, 27 април 2013 г.

Печени гъби с кориандър


  • 100 г едро нарязан спанак, 
  • 30 г кориандър, 
  • 2 скилидки счукан чесън, 
  • 30 г печено без сол кашу, 
  • 50 мл зехтин, 
  • сол, 
  • черен пипер, 
  • 4 големи плоски гъби, 
  • 40 г натрошено сирене „Фета“ или друго бяло сирене


Кашуто се нарязва на тънки люспи. Спанакът се сварява на пара 2 мин и се отцежда. Приготвя се сос „Песто“, като се смесят кориандърът, чесънът, ядките и зехтинът в мик­сер или пасатор до получаването на гладък сос. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. фурната се загрява до 200 градуса. Гъбите се слагат в огнеупорен съд и във всяка се сипва по 1 с. л. спанак, а след това сос. Отгоре се слага сиренето. Прибавят се 2 с. л. вода в съда, който се покрива с фолио и гъбите се пекат 20 мин. фолиото се отстранява и се пекат още 5-10 мин до златист цвят на сиренето.

1 коментар:

  1. Страхотна рецепта, благодаря, аз чак сега открих блога ви, невероятни рецепти имате, но защо сте го изоставили, виждам че отдавна няма новости. Поздрави!

    ОтговорИзтриване