Диабетична кухня
Събрани рецепти подходящи за диабетици.
събота, 27 април 2013 г.
Скариди с мед
1 с. л. мед,
1 с. л. разредено доматено пюре,
1 с. л. оцет,
1 скилидка счукан чесън,
1 връзка ситно нарязан зелен лук,
сол, черен пипер,
100 г брашно,
150 мл вода, олио за пържене,
225 г обелени скариди,
листа от маруля за сервиране
Приготвя се сос, като медът се смесва с доматеното пюре, оцета, чесъна и лука, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя настрана. Брашното се пресява с малко сол и постепенно се прибавя водата, като се бърка, докато се получи гладка панировъчна смес. Олиото се загрява. Скаридите се потапят в панировката и се пържат до златист цвят. Отцеждат се върху хартия и се сервират върху лист от маруля, полети с малко сос.
Източник :
Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар