- 2 дебели филета треска по 200 г Всяко,
- 4 резена лимон,
- сол и черен пипер
За салцата:
- 3 с. л. зехтин,
- 2 скилидки счукан чесън,
- 3 с. л. ситно нарязан магданоз,
- 2 с. л. ситно нарязана мента,
- сокът от 1/2 лимон,
- сол и черен пипер
фурната се загрява предварително до 200 градуса. филетата се измиват и се подсушават, след което се намазват леко със зехтин. Всяко филе се слага върху достатъчно голямо парче фолио, така че да може да се завие цялото. Върху всяко филе се слагат по 2 резенчета лимон и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Завиват се във фолиото и се пекат 20 мин. През това време се приготвя салцата, като се слагат в миксер зехтинът, чесънът, магданозът, ментата и лимоновият сок. Подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разбиват. Внимателно се разгъва фолиото на филетата (да излезе парата) и се слагат в чиниите за сервиране. Отстрани до филетата се сипва от соса с подправките и се сервира веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар