събота, 27 април 2013 г.

Печена риба със зелена салца


  • 2 дебели филета треска по 200 г Всяко, 
  • 4 резена лимон, 
  • сол и черен пипер


За салцата: 
  • 3 с. л. зехтин, 
  • 2 скилидки счукан чесън, 
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз, 
  • 2 с. л. ситно нарязана мента, 
  • сокът от 1/2 лимон, 
  • сол и черен пипер

фурната се загрява предварително до 200 градуса. фи­летата се измиват и се подсушават, след което се намаз­ват леко със зехтин. Всяко филе се слага върху достатъчно голямо парче фолио, така че да може да се завие цялото. Върху всяко филе се слагат по 2 резенчета лимон и се подп­равя със сол и черен пипер на вкус. Завиват се във фолиото и се пекат 20 мин. През това време се приготвя салцата, като се слагат в миксер зехтинът, чесънът, магданозът, ментата и лимоновият сок. Подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разбиват. Внимателно се разгъва фолио­то на филетата (да излезе парата) и се слагат в чиниите за сервиране. Отстрани до филетата се сипва от соса с подправките и се сервира веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар