Супа леща и праз
- 250 г леща,
- 250 г дребни картофи,
- 3 стръка праз,
- 1 с. л. зехтин,
- 25 г краве масло,
- 1 глава ситно нарязан кромид лук,
- 1 морков,
- 1 стрък ситно нарязана целина,
- 1 скилидка
- счукан чесън,
- 2 дафинови листа,
- 1 1/2 л зеленчуков бульон,
- сол и черен пипер на вкус
Празът се почиства, измива и нарязва на хапки. Морковът се
почиства, измива и нарязва на кубчета. Зехтинът и маслото се загряват и се
запържват празът, морковът, целината и чесънът около 15 мин до омекване.
Прибавят се бульонът, дафиновият лист и лещата. Вари се на слаб огън 30 мин.
Добавят се картофите и празът и се вари на слаб огън 20 мин. Дафиновите листа
се изваждат и супата се сервира гореща.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар