Картофена супа с крес
- 2 главички ситно нарязан зелен лук,
- 1 стрък мащерка,
- 25 г неосолено краве масло,
- 2 връзки крес (кресон),
- 325 г пресни картофи,
- 1,2 л горещ пилешки бульон,
- 4 с. л. нискомаслено кисело мляко,
- черен пипер на Вкус
Лукът
и мащерката се задушават в маслото до омекване на лука. Стръкчетата крес се
отрязват от листата, завързват се на снопче с конец и се слагат в тигана.
Прибавят се картофите и се разбъркват. Сипва се горещият бульон и се оставя на
огъня до омекване на картофите. Снопчето крес се изважда. Слагат се половината
от листата, супата се оставя на огъня около 1 мин и се отстранява. Пасира се.
Подправя се с киселото мляко и останалите листа крес. Не се соли, защото се
предполага, че бульонът е солен. Преди сервиране се загрява и се поръсва с
черен пипер.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар