петък, 12 април 2013 г.

Картофена супа с крес


Картофена супа с крес

  • 2 главички ситно нарязан зелен лук, 
  • 1 стрък мащерка, 
  • 25 г неосолено краве масло, 
  • 2 връзки крес (кресон), 
  • 325 г пресни картофи, 
  • 1,2 л горещ пилешки бульон, 
  • 4 с. л. нискомаслено кисело мляко, 
  • черен пипер на Вкус


Лукът и мащерката се задушават в маслото до омекване на лука. Стръкчетата крес се отрязват от листата, завър­зват се на снопче с конец и се слагат в тигана. Прибавят се картофите и се разбъркват. Сипва се горещият бульон и се оставя на огъня до омекване на картофите. Снопчето крес се изважда. Слагат се половината от листата, супа­та се оставя на огъня около 1 мин и се отстранява. Пасира се. Подправя се с киселото мляко и останалите листа крес. Не се соли, защото се предполага, че бульонът е солен. Пре­ди сервиране се загрява и се поръсва с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар