- 450 г изчистена сурова риба тон,
- 1 глава ситно нарязан кромид лук,
- 2 скилидки ситно нарязан чесън,
- 1 ч. л. сол,
- 1/2 ч. л. черен пипер,
- 2 с. л. зехтин,
- 1 1/2 ч. л. бял оцет
За Краставицата:
- 1 краставица около 350 г,
- 1 ч. л. оцет,
- 1 ч. л. олио,
- 1/4 ч. л. сол,
- 3 с. л. ситно нарязан зелен лук за гарниране
Отрязват се 4 малки парчета риба, които се запазват, а останалата се нарязва на късчета по 0,5 см. Всяко от четирите парчета се слага между 2 листа фолио и се оформя на кръг с диаметър приблизително 10 см. Горният лист фолио се отстранява и рибата се поръсва със сол и черен пипер на вкус. В отделен съд се смесват ситно нарязаната риба, лукът, чесънът, сол и черен пипер на вкус, зехтинът и оцетът. Приготвя се гарнитурата от краставицата. Тя се обелва и се разрязва на две надлъжно, а след това се нарязва на тънки надлъжни резени и се почиства от семките. Резените краставица се поръсват с оцета, олиото и солта и се разпределят в 4 чинии за сервиране. Рибната смес се оформя на 4 топчета, които се слагат по едно във всяка чиния върху краставицата. Кръглите парчета риба се завиват около всяко топче, отгоре се поръсва ситно нарязан зелен лук и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар