- 2 глави кромид лук,
- 2 моркова,
- 2 стръка целина,
- 1 стрък праз,
- 1 дафинов лист,
- 2 стръка мащерка,
- 1 шепа ситно нарязан магданоз,
- 1,5 л вода
Лукът, морковите, целината и празът се почистват, измиват и
нарязват на кубчета по 1 см. Слагат се в дълбока тенджера заедно с останалите
продукти и се кипват. Огънят се намалява и тенджерата се оставя на слаб огън
отхлупена за 40 мин, като се отстранява пяната от повърхността, за да остане
бульонът бистър. Бульонът се прецежда и се охлажда. Изсипва се в подходящ съд и
се съхранява в хладилник до 3 дни или се замразява до момента на употреба.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар