- 5 с. л. соев сос,
- 5 с.л. сухо шери,
- 3 ситно нарязани изсушени люти чушлета,
- 2 скилидки счукан чесън,
- 2 ч. л. настърган корен джинджифил,
- 5 с. л. вода,
- 625 г големи обелени скариди,
- 1 връзка ситно нарязан зелен лук,
- 3 с. л. олио,
- 2 ч. л. царевично нишесте
Смесват се соевият сос, шерито, чушлетата, чесънът, джинджифилът и водата. Прибавят се скаридите и зеленият лук и се разбърква. Захлупва се плътно и скаридите се оставят да се мариноват около 2 часа, като се разбъркват от време на време. Скаридите се изваждат с решетеста лъжица и се слагат във вок със сгорещено олио. Пържат се на силен огън 1-2 мин, като се бъркат непрекъснато. Маринатата се смесва с нишестето и се изсипва във вока, като се бърка около 30 сек. Сервира се веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар