събота, 27 април 2013 г.

Скариди с чили


  • 5 с. л. соев сос, 
  • 5 с.л. сухо шери, 
  • 3 ситно нарязани изсушени люти чушлета, 
  • 2 скилидки счукан чесън,
  • 2 ч. л. настърган корен джинджифил,
  • 5 с. л. вода,
  • 625 г големи обелени скариди, 
  • 1 връзка ситно нарязан зелен лук, 
  • 3 с. л. олио, 
  • 2 ч. л. царевично нишесте

Смесват се соевият сос, шерито, чушлетата, чесънът, джинджифилът и водата. Прибавят се скаридите и зелени­ят лук и се разбърква. Захлупва се плътно и скаридите се оставят да се мариноват около 2 часа, като се разбъркват от време на време. Скаридите се изваждат с решетеста лъжица и се слагат във вок със сгорещено олио. Пържат се на силен огън 1-2 мин, като се бъркат непрекъснато. Мари­натата се смесва с нишестето и се изсипва във вока, като се бърка около 30 сек. Сервира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар