петък, 12 април 2013 г.

Салата със сусам и бобови кълнове


Салата със сусам и  бобови кълнове

  • 225 г бобови кълнове, 
  • 100 г моркови, 
  • 3 стръка целина,
  • връзка зелен лук


За заливката: 
  • 3 с. л. сусамово семе, 
  • 2 с. л. мед, 
  • 1 с. л.
  • лимонов сок, 
  • 2 ч. л. горчица, 
  • сол и черен пипер на вкус,
  • с. л. сметана


Бобовите кълнове се изплакват и подсушават. Моркови­те, лукът и целината се нарязват на ивици и се прибавят към кълновете. Сусамът се препича на слаб огън в сух ти­ган. Отстранява се от огъня и се прибавя медът. Слагат се и останалите продукти за заливката. Разбърква се и се поръсва салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар