Салата със сусам и бобови кълнове
- 225 г бобови кълнове,
- 100 г моркови,
- 3 стръка целина,
- връзка зелен лук
За заливката:
- 3 с. л. сусамово семе,
- 2 с. л. мед,
- 1 с. л.
- лимонов сок,
- 2 ч. л. горчица,
- сол и черен пипер на вкус,
- с. л. сметана
Бобовите кълнове се изплакват и подсушават. Морковите, лукът
и целината се нарязват на ивици и се прибавят към кълновете. Сусамът се препича
на слаб огън в сух тиган. Отстранява се от огъня и се прибавя медът. Слагат се
и останалите продукти за заливката. Разбърква се и се поръсва салатата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар