петък, 12 април 2013 г.

Мидена супа


  • 250 г домати, 
  • 2 глави кромид лук, 
  • 1 кг миди, 
  • 1 с. л. зехтин,
  • 1 скилидка чесън, 
  • 30 г фиде, 
  • мащерка, магданоз, 
  • сол и черен пипер



Мидите се измиват добре, заливат се с 1 л вода и се сваряват, докато се отворят. Лукът се почиства, измива и нарязва. Запържва се в зехтина. Прибавят се обелените и ситно нарязани домати, счуканият чесън, мащерка, сол и черен пипер на вкус и се задушават. Запръжката се разреж­да с бульона от мидите и се вари 15 мин. Супата се пасира, кипва се и се слагат фидето и почистените от черупките миди. Вари се няколко мин или до пълното сваряване на ми­дите. При сервиране се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар