- 250 г домати,
- 2 глави кромид лук,
- 1 кг миди,
- 1 с. л. зехтин,
- 1 скилидка чесън,
- 30 г фиде,
- мащерка, магданоз,
- сол и черен пипер
Мидите се измиват добре, заливат се с 1 л вода и се
сваряват, докато се отворят. Лукът се почиства, измива и нарязва. Запържва се в
зехтина. Прибавят се обелените и ситно нарязани домати, счуканият чесън,
мащерка, сол и черен пипер на вкус и се задушават.
Запръжката се разрежда с бульона от мидите и се вари 15 мин. Супата се пасира,
кипва се и се слагат фидето и почистените от черупките миди. Вари се няколко
мин или до пълното сваряване на мидите. При сервиране се поръсва с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар