- 8 филета аншоа от консерва,
- 2 ч. л ситно нарязана мента,
- 8 скилидки ситно нарязан чесън,
- 4 филета треска по 200 г всяко,
- 3 с. л. брашно,
- 2 с. л. рапично олио,
- 4 главички кромид лук,
- 2 стръка ситно нарязана целина,
- 1 ситно нарязан морков,
- 2 с. л. сух вермут,
- 400 г нарязани домати,
- 450 мл рибен бульон,
- 3 с. л. ситно нарязан магданоз,
- черен пипер, сол
Лукът се обелва и главичките се разрязват наполовина. Аншоата се отцежда и се нарязва на едро. Накисва се в студена вода 30 мин. фурната се загрява до 200 градуса. Аншоата се отцежда се и се пасира заедно с ментата и половината чесън. Правят се по два разреза на филетата и се напълват с пастата от аншоа. Брашното се смесва с малко сол и се поръсват филетата. Запържват се в огнеупорен съд на умерен огън в олиото и се изваждат. В същото олио се запържват лукът, целината, морковът и останалият чесън до леко омекване. Рибата се връща в съда и се сипва вермутът, слагат се доматите и бульонът и се кипва. Съдът се прехвърля в предварително загрятата фурна и рибата се пече 15 мин. Поръсва се магданоза и черен пипер на вкус. Сервира се с варени или задушени пресни картофи.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар