петък, 12 април 2013 г.

Яйца по мексикански


Яйца по мексикански

  • 8 яйца, 
  • 2 с. л. прясно мляко, черен пипер, 
  • 1 ч. л. зехтин,
  • 1         червена пиперка, 
  • 1/2 нарязано люто чушле, 
  • 1 наденица,
  • 4 с. л. ситно нарязани листа от кориандър (или магданоз),
  • 4 филии пълнозърнест хляб за сервиране


Пиперката се почиства от семето и се нарязва на тънки ивици. Наденицата се обелва и нарязва. Яйцата, млякото и черният пипер се разбиват и се оставят настрана. Зехти­нът се загрява в незагарящ тиган на умерен огън, слагат се пиперката и чушлето и се пържат 5 мин, като се бъркат непрекъснато. Прибавя се наденицата и се пържи, докато покафенее. Изважда се в затоплена чиния. Тиганът се връ­ща на огъня и се изсипват разбитите яйца. Оставят се на огъня, като се разбъркват, докато се втвърдят леко. Наденицата се връща в тигана и се прибавя кориандърът. Разбърква се и се сервира веднага върху хляба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар