Яйца по мексикански
- 8 яйца,
- 2 с. л. прясно мляко, черен пипер,
- 1 ч. л. зехтин,
- 1 червена пиперка,
- 1/2 нарязано люто чушле,
- 1 наденица,
- 4 с. л. ситно нарязани листа от кориандър (или магданоз),
- 4 филии пълнозърнест хляб за сервиране
Пиперката се
почиства от семето и се нарязва на тънки ивици. Наденицата се обелва и нарязва.
Яйцата, млякото и черният пипер се разбиват и се оставят настрана. Зехтинът се
загрява в незагарящ тиган на умерен огън, слагат се пиперката и чушлето и се
пържат 5 мин, като се бъркат непрекъснато. Прибавя се наденицата и се пържи,
докато покафенее. Изважда се в затоплена чиния. Тиганът се връща на огъня и се
изсипват разбитите яйца. Оставят се на огъня, като се разбъркват, докато се
втвърдят леко. Наденицата се връща в тигана и се прибавя кориандърът. Разбърква
се и се сервира веднага върху хляба.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар