Диабетична кухня
Събрани рецепти подходящи за диабетици.
събота, 27 април 2013 г.
Морней (Риба с яйца)
4 филета пушена риба (без кожа),
4 яйца,
2 чаши нискомаслено прясно мляко,
1 връзка подправки,
45 мл зехтин,
1/4 чаша брашно,
3/4 чаша настъргано сирене „Чедър“ или кашкавал „Витоша“,
черен пипер,
магданоз за гарниране
филетата се слагат в тиган с млякото и подправките и се оставят на слаб огън 10 мин до омекване. Изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в затоплена огнеупорна чиния (или плато) за сервиране. Млякото се запазва. Яйцата се счукват в леко подсолена гореща вода за 4-5 мин. Загрява се зехтинът и брашното се запържва около 2 мин. Разрежда се с млякото и се оставя на слаб огън, като се бърка, докато сосът се сгъсти. Прибавят се 2/3 от сиренето и сосът се разбърква. Яйцата се изваждат с решетеста лъжица и се слагат върху рибните филета. Заливат се със соса, поръсват се с черен пипер и се слагат под предварително загрят грил. Ястието се запича до леко покафеняване и се сервира веднага. Гарнира се с листа магданоз.
Източник :
Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар