- 2 с. л. зехтин,
- 1 глава ситно нарязан кромид лук,
- 1 скилидка ситно нарязан чесън,
- 1 червена люта чушка,
- 1 с. л червен пипер,
- 1 с. л. кетчуп,
- 1/2 ч. л. сол,
- 300 г ситно нарязан сварен спанак,
- 2 с. л. стафиди,
- 800 г отцеден зелен фасул от консерва,
- 50 г настъргано сирене „Чедър“ или ,
- 4 с. л. зеленчуков бульон (може и от кубче),
- зелена салата за сервиране
фурната се загрява предварително до 200 градуса. Чушката се измива, почиства се от семето и се нарязва на ситно. Зехтинът се загрява и се запържват лукът и чесънът до омекване. Прибавят се лютата чушка, червеният пипер, кетчупът, солта, спанакът, стафидите, зеленият фасул и сиренето. Накрая се сипва бульонът и се разбърква. Сместа се прехвърля в тавичка и се пече 25 мин. Ястието се сервира със зелена салата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар