събота, 27 април 2013 г.

Тексаско ястие със спанак и зелен фасул


  • 2 с. л. зехтин, 
  • 1 глава ситно нарязан кромид лук,
  • 1 скилидка ситно нарязан чесън, 
  • 1 червена люта чушка,
  • 1 с. л червен пипер, 
  • 1 с. л. кетчуп, 
  • 1/2 ч. л. сол, 
  • 300 г ситно нарязан сварен спанак, 
  • 2 с. л. стафиди, 
  • 800 г отцеден зелен фасул от консерва, 
  • 50 г настъргано сирене „Чедър“ или , 
  • 4 с. л. зеленчуков бульон (може и от кубче), 
  • зелена салата за сервиране

фурната се загрява предварително до 200 градуса. Чуш­ката се измива, почиства се от семето и се нарязва на ситно. Зехтинът се загрява и се запържват лукът и чесъ­нът до омекване. Прибавят се лютата чушка, червеният пипер, кетчупът, солта, спанакът, стафидите, зеленият фасул и сиренето. Накрая се сипва бульонът и се разбърква. Сместа се прехвърля в тавичка и се пече 25 мин. Ястието се сервира със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар