петък, 12 април 2013 г.

Гъста доматена супа


  • 4 чаши прясно мляко, 
  • 1/4 чаша галета, 
  • щипка магданоз,
  • 1/2 дафинов лист, 
  • 2 чаши домати от консерва, 
  • 2 чаени лъжички мед, 
  • 2 с. л. зехтин, 
  • сол и черен пипер на вкус



Млякото се сварява с галетата, магданоза и дафиновия лист, след което се прецежда през цедка. Доматите се заг­ряват с меда до кипване и също се прецеждат, за да се от­странят семките. Прецеденото мляко се загрява отново, като се слага и зехтинът, и се подправя със сол и черен пипер. Прибавят се доматите и се сервира веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар