петък, 12 април 2013 г.

Пилешка супа с макарони



  • 225 г макарони, 
  • 1 ч. л. сусамово масло, 
  • 1 ч. л. олио, 
  • 1/2 ч. л. настърган корен от джинджифил, 
  • 1 скилидка ситно нарязан чесън, 
  • 1/2 ч. л. чили, 
  • 3 стръка нарязан зелен лук,
  • 4 с. л. соев сос (по-безсолен),
  • 2 чаени лъжички течен мед, 
  • 1,2 л пилешки бульон, черен пипер,
  • 175 г нарязано варено пилешко месо, 
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен кориандър, 
  • сол

Макароните се сваряват в леко подсолена вода около 4 мин. Отцеждат се и се изплакват със студена вода. Су­самовото масло и олиото се загряват на умерен огън и в тях се запържват 3 мин джинджифилът, чесънът, чилито и зеленият лук, като се бърка непрекъснато. Прибавят се соевият сос, медът и бульонът. Подправя се с черен пипер на вкус. Макароните се изсипват в супата, след това се прибавят свареното пилешко месо и кориандърът. Загрява се 2 мин, преди да се сервира.

Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери


Няма коментари:

Публикуване на коментар