- 225 г макарони,
- 1 ч. л. сусамово масло,
- 1 ч. л. олио,
- 1/2 ч. л. настърган корен от джинджифил,
- 1 скилидка ситно нарязан чесън,
- 1/2 ч. л. чили,
- 3 стръка нарязан зелен лук,
- 4 с. л. соев сос (по-безсолен),
- 2 чаени лъжички течен мед,
- 1,2 л пилешки бульон, черен пипер,
- 175 г нарязано варено пилешко месо,
- 1 с. л. ситно нарязан пресен кориандър,
- сол
Макароните се сваряват в леко подсолена вода около 4 мин.
Отцеждат се и се изплакват със студена вода. Сусамовото масло и олиото се
загряват на умерен огън и в тях се запържват 3 мин джинджифилът, чесънът,
чилито и зеленият лук, като се бърка непрекъснато. Прибавят се соевият сос,
медът и бульонът. Подправя се с черен пипер на вкус. Макароните се изсипват в
супата, след това се прибавят свареното пилешко месо и кориандърът. Загрява се
2 мин, преди да се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар