петък, 12 април 2013 г.

Супа с карфиол и сирене


  • 1 с. л. зехтин,
  • 2 стръка ситно нарязан праз, 
  • 300 г карфиол,
  • 1 ч. л. изсушено орегано или риган,
  • 850 мл зеленчуков бульон, 
  • 1 с. л. нискомаслено меко сирене, 
  • 55 г настъргано сирене „Чедър“ или кашкавал, 
  • сол и черен пипер



Карфиолът се разделя на розички и се измива. Празът се задушава в сгорещения зехтин 4 мин до омекване. Прибавят се карфиолът и ореганото. Оставя се на огъня 2 мин. Сип­ва се бульонът и се вари 20 мин до омекване на карфиола. Пасира се. Супата се връща в тенджерата и се прибавят мекото сирене и чедърът или кашкавалът. Загрява се, дока­то сиренето се разтопи. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира

Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери

Няма коментари:

Публикуване на коментар