Супа с карфиол и сирене
- 1 с. л. зехтин,
- 2 стръка ситно нарязан праз,
- 300 г карфиол,
- 1 ч. л. изсушено орегано или риган,
- 850 мл зеленчуков
бульон,
- 1 с. л. нискомаслено меко сирене,
- 55 г настъргано сирене „Чедър“ или
кашкавал,
- сол и черен пипер
Карфиолът се разделя на розички и се измива.
Празът се задушава в сгорещения зехтин 4 мин до омекване. Прибавят се карфиолът
и ореганото. Оставя се на огъня 2 мин. Сипва се бульонът и се вари 20 мин до
омекване на карфиола. Пасира се. Супата се връща в тенджерата и се прибавят
мекото сирене и чедърът или кашкавалът. Загрява се, докато сиренето се
разтопи. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира
Източник :
Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар