- 1 с. л. зехтин,
- 1 глава едро нарязан червен кромид лук,
- 1 скилидка ситно нарязан чесън,
- 1 ч. л. смлян кориандър,
- 1 шепа ситно нарязан пресен кориандър,
- 250 г спанак без твърдите части,
- 850 мл зеленчуков бульон,
- 125 г отцеден грах от консерва,
- сол и черен пипер на вкус,
- 2 с. л. заквасена сметана за сервиране
В сгорещения зехтин се задушава лукът до омекване (около 8
мин). Прибавят се чесънът и смленият кориандър и се пържи 1 мин. Слагат се
пресният кориандър и спанакът, като се бърка така, че да се покрият със зехтина
и подправките. Сипва се бульонът, кипва се, огънят се намалява и супата се
оставя на слаб огън 10 мин. Прибавя се грахът и се оставя на огъня още 10 мин.
Пасира се, подправя се със сол и черен пипер. Сервира се с 1 с. л. сметана на
порция.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар