петък, 12 април 2013 г.

Мароканска спаначена супа


  • 1 с. л. зехтин, 
  • 1 глава едро нарязан червен кромид лук,
  • 1 скилидка ситно нарязан чесън, 
  • 1 ч. л. смлян кориандър,
  • 1 шепа ситно нарязан пресен кориандър, 
  • 250 г спанак без твърдите части, 
  • 850 мл зеленчуков бульон, 
  • 125 г отцеден грах от консерва, 
  • сол и черен пипер на вкус, 
  • 2 с. л. заквасена сметана за сервиране



В сгорещения зехтин се задушава лукът до омекване (около 8 мин). Прибавят се чесънът и смленият кориандър и се пържи 1 мин. Слагат се пресният кориандър и спанакът, като се бърка така, че да се покрият със зехтина и подп­равките. Сипва се бульонът, кипва се, огънят се намалява и супата се оставя на слаб огън 10 мин. Прибавя се грахът и се оставя на огъня още 10 мин. Пасира се, подправя се със сол и черен пипер. Сервира се с 1 с. л. сметана на порция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар