Диабетична кухня
Събрани рецепти подходящи за диабетици.
събота, 27 април 2013 г.
Риба по гръцки
600 г риба,
2 с. л. лимонов сок,
2 с. л. олио,
2 глави нарязан кромид лук,
2 скилидки нарязан чесън,
2 чаши бяло вино,
1 с. л. ситно нарязан магданоз,
350 г дребни краставички (корнишони),
350 г домати,
2 пиперки,
сол и черен пипер
Рибата се нарязва на порции, Посолява се и се подкиселя- ва с лимоновия сок. Лукът и чесънът се запържват в половината олио, прибавят се порциите риба, налива се виното, поръсва се с магданоз и се задушава под капак 10-15 мин. В останалото олио се изпържват нарязаните на ивици пиперки, след 10 мин се прибавят обелените и нарязани на парченца краставички, а след още 5 мин - обелените и нарязани домати. Подправя се със сол и черен пипер, задушава се леко и се изсипва върху рибата. Захлупва се отново и се задушава още 5 мин. Ястието се сервира веднага с варени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
По-нова публикация
По-стара публикация
Начална страница
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар