петък, 12 април 2013 г.

Аспержи с яйца и сос от карфиол


Аспержи с яйца и сос от карфиол

  • 110 г карфиол, 
  • 16 връхчета от аспержи, 
  • 3 яйца, 
  • 2 филета
  • аншоа, 
  • 1/2 ч. л. прясно нарязан розмарин, 
  • 60 мл шери, 
  • 60 мл
  • зехтин, 
  • 1 ч. л. ситно нарязан зелен лук


Карфиолът се разделя на розички и се измива. Карфиолът се бланшира в подсолена вряща вода 3 мин, след което се изважда. Сваряват се аспержите 5-6 мин и се отцеждат. Яйцата се пускат във вряща вода и се варят точно 4 мин. Нарязват се филетата аншоа, слагат се в затоплен съд, прибавят се розмаринът, оцетът и зехтинът и се разбърк­ва. Яйцата се обелват, разрязват се на две и се прибавят към аншоата. Смачкват се заедно и се слага карфиолът. Накрая се поръсва с лука. Аспержите се разпределят в 4 затоплени чинии и се заливат със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар