Аспержи с яйца и сос от карфиол
- 110 г карфиол,
- 16 връхчета от аспержи,
- 3 яйца,
- 2 филета
- аншоа,
- 1/2 ч. л. прясно нарязан розмарин,
- 60 мл шери,
- 60 мл
- зехтин,
- 1 ч. л. ситно нарязан зелен лук
Карфиолът се разделя на розички и се измива. Карфиолът се
бланшира в подсолена вряща вода 3 мин, след което се изважда. Сваряват се
аспержите 5-6 мин и се отцеждат. Яйцата се пускат във вряща вода и се варят
точно 4 мин. Нарязват се филетата аншоа, слагат се в затоплен съд, прибавят се
розмаринът, оцетът и зехтинът и се разбърква. Яйцата се обелват, разрязват се
на две и се прибавят към аншоата. Смачкват се заедно и се слага карфиолът.
Накрая се поръсва с лука. Аспержите се разпределят в 4 затоплени чинии и се
заливат със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар