петък, 26 април 2013 г.

Рохки яйца с горчица


  • 4 яйца, 225 г зелен фасул, 
  • 2 главички кромид лук, 
  • 4 репички, 
  • 25 г печени фъстъци


За заливката; 
  • 2 с. л. зехтин, 
  • 2 с. л. обезмаслено кисело мляко, 
  • 1 с. л. дижонска горчица, 
  •  с. л. ябълков оцет, сол и черен пипер

Зеленият фасул, лукът и репичките се почистват и се нарязват. Фъстъците се нарязват на ситно. Яйцата се сваряват във вряща вода 5:30 мин, охлаждат се в студена вода и се обелват. Зеленият фасул се бланшира 4 мин във вряща вода и се отцежда. Докато е още топъл, към него се прибавят лукът, репичките и фъстъците. Приготвя се заливката, като се разбиват всички продукти и се разреж­дат с малко вода, ако е необходимо. Изсипва се върху фасула и той се разпределя в чиниите за сервиране. Отгоре се слагат яйцата, разрязани на половинки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар