- 4 яйца, 225 г зелен фасул,
- 2 главички кромид лук,
- 4 репички,
- 25 г печени фъстъци
За заливката;
- 2 с. л. зехтин,
- 2 с. л. обезмаслено кисело мляко,
- 1 с. л. дижонска горчица,
- с. л. ябълков оцет, сол и черен пипер
Зеленият фасул, лукът и репичките се почистват и се нарязват. Фъстъците се нарязват на ситно. Яйцата се сваряват във вряща вода 5:30 мин, охлаждат се в студена вода и се обелват. Зеленият фасул се бланшира 4 мин във вряща вода и се отцежда. Докато е още топъл, към него се прибавят лукът, репичките и фъстъците. Приготвя се заливката, като се разбиват всички продукти и се разреждат с малко вода, ако е необходимо. Изсипва се върху фасула и той се разпределя в чиниите за сервиране. Отгоре се слагат яйцата, разрязани на половинки.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар