- 400 г риба,
- 60 г месо от рак,
- 1 глава кромид лук,
- 1 чаша бяло вино,
- 2 с. л. олио,
- 1 домат,
- 2 скилидки чесън,
- 1 дафинов лист,
- 1 карамфилче,
- сол и черен пипер на Вкус,
- 1 л гореща вода,
- 5 малки филийки хляб
Рибата и месото от рак се нарязват на ситно. Чесънът се
счуква. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Доматът се попарва, обелва се и
се нарязва на четвъртинки. Така подготвените продукти се слагат в тенджера с
виното и горещата вода и се варят на силен огън 10-15 мин с олиото и сол на
вкус. Филиите хляб се нарязват на кубчета, разпределят се в чиниите за
сервиране и върху тях се сипва супата. Сервира се веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар