петък, 12 април 2013 г.

Буйабез


  • 400 г риба, 
  • 60 г месо от рак, 
  • 1 глава кромид лук, 
  • 1 чаша бяло вино, 
  • 2 с. л. олио, 
  • 1 домат, 
  • 2 скилидки чесън, 
  • 1 дафинов лист, 
  • 1 карамфилче,
  •  сол и черен пипер на Вкус, 
  • 1 л гореща вода, 
  • 5 малки филийки хляб

Рибата и месото от рак се нарязват на ситно. Чесънът се счуква. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Доматът се попарва, обелва се и се нарязва на четвъртинки. Така подготвените продукти се слагат в тенджера с виното и горещата вода и се варят на силен огън 10-15 мин с олиото и сол на вкус. Филиите хляб се нарязват на кубчета, раз­пределят се в чиниите за сервиране и върху тях се сипва супата. Сервира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар