- 1 1/2 ч. л. зехтин,
- 1 стрък ситно нарязан праз,
- 1 обелен и настърган малък картоф,
- 1/2 чаша нарязана на кубчета червена пиперка,
- 1/4 ч. л. сол,
- 2 яйца и 3 белтъка,
- 1/4 чаша обезмаслено прясно мляко,
- 4 големи листенца босилек,
- 1/4 ч. л. черен пипер,
- 1/8 ч. л. настъргано индийско орехче,
- 1/4 чаша настърган пармезан
Грилът се загрява предварително. Празът и картофите се задушават 8-10 мин на умерен огън в незагарящ тиган. Прибавят се пиперката и 1/8 ч. л. сол и се оставя на огъня 2 мин. През това време яйцата се разбиват с млякото, отделно се разбиват белтъците и се прибавят към тях заедно с босилека, останалата сол, черния пипер и индийското орехче. Разбърква се внимателно и се изсипва върху зеленчуците, предварително заравнени с леко притискане към тигана. Поръсва се със сиренето и се оставя на огъня, докато яйцата леко се втвърдят (около 2 мин). Тиганът се слага под грила и се пече около 3 мин. Сервира се веднага, като се изсипва внимателно в чинията, за да не се наруши целостта на омлета.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар