събота, 27 април 2013 г.

Патладжан с пикантен сос


  • 4 патладжана, 
  • 250 г домати, 
  • 4 с. л. олио,
  • магданоз, 
  • сол 


За соса: 

  • 2 скилидки чесън, 
  • 1/2 л бульон, 
  • 100 г царевично брашно, 
  • сол, 
  • олио, 
  • черен пипер


Патладжаните се нарязват на филии, посоляват се и се оставят да престоят 30 мин, за да си пуснат горчивия сок. Изплакват се със студена вода и се подсушават със сал­фетка. Запържват се в олиото от двете страни. В същото олио се задушават предварително попарените, обелени и нарязани домати. През това време се приготвя сосът, като нарязаният чесън се задушава в олиото, прибавя се брашно-

Няма коментари:

Публикуване на коментар