събота, 27 април 2013 г.

Риба тон на скара


  • 1 прясна риба тон, 
  • сокът от 3 лимона, 
  • 3/4 чаша зехтин, 
  • магданоз, 
  • сол, черен пипер, 
  • дафинов лист, 
  • 1 ч. л. изсушен розмарин



Приготвя се марината от лимоновия сок, зехтина, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Рибата се нарязва на кубчета по 4 см и се маринова 1 час, след което се изважда и се подсушава върху кухненска хартия. Разп­ределя се на 4 порции и се набожда на 4 шиша, като между парчетата се слага дафинов лист. Шишовете се поръсват с маринатата и рибата се пече върху предварително загря­та скара, като от време на време се поръсва с марината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар