- 1 прясна риба тон,
- сокът от 3 лимона,
- 3/4 чаша зехтин,
- магданоз,
- сол, черен пипер,
- дафинов лист,
- 1 ч. л. изсушен розмарин
Приготвя се марината от лимоновия сок, зехтина, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Рибата се нарязва на кубчета по 4 см и се маринова 1 час, след което се изважда и се подсушава върху кухненска хартия. Разпределя се на 4 порции и се набожда на 4 шиша, като между парчетата се слага дафинов лист. Шишовете се поръсват с маринатата и рибата се пече върху предварително загрята скара, като от време на време се поръсва с марината.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар