Супа със зелен фасул
- 1 с. л. зехтин,
- 2 глави ситно нарязан кромид лук,
- 1 връзка ситно нарязани корени копър,
- 1 ч. л. семе от копър,
- 2,3 л зеленчуков бульон,
- 800 г зелен фасул от консерва,
- 225 г макарони,
- 4 домата,
- 1 с. л. ситно нарязани листа от копър,
- сол и черен пипер на вкус
Фасулът
се отцежда и се изплаква. Доматите се разрязват на 4, почистват се от семето и
се нарязват на кубчета. Лукът и корените копър се задушават 10-12 мин в загретия
зехтин на слаб огън. Прибавят се семената от копър и бульонът. Кипва се и се
оставя на огъня 20 мин. Слага се половината зелен фасул, кипва се отново и се
отстранява от огъня. Оставя се да поизстине и се пасира. Връща се в тенджерата,
слагат се макароните и се варят 10-12 мин, като се бърка непрекъснато, докато
се сварят. Прибавят се останалият фасул, доматите и листата копър. Кипва се и
се подправя със сол и черен пипер на вкус. Сервира се веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар