петък, 12 април 2013 г.

Супа със зелен фасул


Супа със зелен фасул

  • 1 с. л. зехтин, 
  • 2 глави ситно нарязан кромид лук,
  • 1 връзка ситно нарязани корени копър, 
  • 1 ч. л. семе от копър, 
  • 2,3 л зеленчуков бульон, 
  • 800 г зелен фасул от консерва, 
  • 225 г макарони, 
  • 4 домата, 
  • 1 с. л. ситно нарязани листа от копър, 
  • сол и черен пипер на вкус


Фасулът се отцежда и се изплаква. Доматите се разряз­ват на 4, почистват се от семето и се нарязват на кубче­та. Лукът и корените копър се задушават 10-12 мин в заг­ретия зехтин на слаб огън. Прибавят се семената от копър и бульонът. Кипва се и се оставя на огъня 20 мин. Слага се половината зелен фасул, кипва се отново и се отстранява от огъня. Оставя се да поизстине и се пасира. Връща се в тенджерата, слагат се макароните и се варят 10-12 мин, като се бърка непрекъснато, докато се сварят. Прибавят се останалият фасул, доматите и листата копър. Кипва се и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Сервира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар