- 225 г аспержи,
- 1 малка главичка кромид лук,
- 10 г неосолено краве масло,
- 2 шепи почистен от дръжките спанак,
- 1 ч. л. листа от мащерка,
- 5 разбити яйца,
- 1 с. л. обезмаслено прясно мляко,
- 1 с. л. настърган пармезан,
- черен пипер
Аспержите и лукът се почистват, измиват и нарязват: аспержите - на парчета по 2,5 см, лукът - на ситно. Аспержите се бланшират 3 мин и се изплакват със студена вода. Отцеждат се. Лукът се запържва в маслото до омекване, прибавят се спанакът и листата от мащерка и се бърка на огъня, докато течността се изпари. Изсипва се в леко намазана с олио тавичка. Аспержите се слагат върху спанака. Разбитите яйца се смесват с млякото и пармезана, подправят се с черен пипер на вкус и се заливат зеленчуците. Пече се около 15 мин в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато яйцата се втвърдят. Ястието може да се сервира горещо или със стайна температура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар