събота, 27 април 2013 г.

Тортино


  • 225 г аспержи, 
  • 1 малка главичка кромид лук,
  • 10 г неосолено краве масло, 
  • 2 шепи почистен от дръжките спанак,
  • 1 ч. л. листа от мащерка,
  • 5 разбити яйца, 
  • 1 с. л. обезмаслено прясно мляко, 
  • 1 с. л. настърган пармезан, 
  • черен пипер


Аспержите и лукът се почистват, измиват и нарязват: аспержите - на парчета по 2,5 см, лукът - на ситно. Аспер­жите се бланшират 3 мин и се изплакват със студена вода. Отцеждат се. Лукът се запържва в маслото до омекване, прибавят се спанакът и листата от мащерка и се бърка на огъня, докато течността се изпари. Изсипва се в леко намазана с олио тавичка. Аспержите се слагат върху спа­нака. Разбитите яйца се смесват с млякото и пармезана, подправят се с черен пипер на вкус и се заливат зеленчуци­те. Пече се около 15 мин в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато яйцата се втвърдят. Ястието може да се сервира горещо или със стайна температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар