- 1 ч. л. зехтин,
- 2 филета треска по 175 г всяко,
- 16 ситно нарязани черни маслини,
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз,
- 1 с. л ситно нарязан копър,
- 1 връзка ситно нарязан зелен лук,
- 2 ситно нарязани люти чушлета,
- сокът и кората на 1 лимон,
- черен пипер,
- 150 мл доматен сок,
- 150 мл рибен бульон
фурната се загрява предварително до 230 градуса. Рибата се слага в леко намазана със зехтин тавичка. Маслините, подправките, чушлетата, лукът и лимоновият сок с настърганата кора се смесват в купа и се изсипват върху рибата. Поръсва се с черен пипер на вкус и се залива с доматения сок и бульона. Слага се във фурната и след като сосът кипне, се пече 12 мин. Сервира се веднага със соса от тавата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар