събота, 27 април 2013 г.

Печена риба с маслини


  • 1 ч. л. зехтин, 
  • 2 филета треска по 175 г всяко, 
  • 16 ситно нарязани черни маслини, 
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз,
  • 1 с. л ситно нарязан копър, 
  • 1 връзка ситно нарязан зелен лук, 
  • 2 ситно нарязани люти чушлета, 
  • сокът и кората на 1 лимон, 
  • черен пипер, 
  • 150 мл доматен сок, 
  • 150 мл рибен бульон


фурната се загрява предварително до 230 градуса. Ри­бата се слага в леко намазана със зехтин тавичка. Масли­ните, подправките, чушлетата, лукът и лимоновият сок с настърганата кора се смесват в купа и се изсипват върху рибата. Поръсва се с черен пипер на вкус и се залива с до­матения сок и бульона. Слага се във фурната и след като сосът кипне, се пече 12 мин. Сервира се веднага със соса от тавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар