петък, 12 април 2013 г.

Бъpкaни яйца с гъби


Бъpкaни яйца с гъби

  • 2 големи гъби (85-100 г всяка), 
  • малко зехтин, 
  • смлян бял пипер, 
  • 1/2 ч. л. ситно нарязана мащерка, 
  • 4 леко разбити яйца, 
  • 1/2 ч. л. ситно нарязан естрагон, 
  • 1 ч. л. ситно нарязан магданоз, 
  • 1 ч. л. ситно нарязан зелен лук, 
  • черен пипер, 
  • сол


Грилът се загрява предварително. Гъбите се избърсват добре, поръсват се леко от двете страни със зехтин, бял пипер и мащерка. Слагат се под грила и се прибавя 1 с. л. вода. Пекат се 1 мин до омекване, като се обръщат веднъж.
Междувременно яйцата се смесват с естрагона, магданоза и лука и се подправят със сол и черен пипер на вкус. 3 мин преди да са готови гъбите, се загрява незагарящ тиган. Яйцата се сипват в него и се бъркат 20 сек, след което се събират в средата на тигана и се оставят до желаната плътност. Гъбите се слагат в две чинии и отгоре се разп­ределят яйцата. Сервират се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар