Бъpкaни яйца с гъби
- 2 големи гъби (85-100 г всяка),
- малко зехтин,
- смлян бял пипер,
- 1/2 ч. л. ситно нарязана мащерка,
- 4 леко разбити яйца,
- 1/2 ч. л. ситно нарязан естрагон,
- 1 ч. л. ситно нарязан магданоз,
- 1 ч. л. ситно нарязан зелен лук,
- черен пипер,
- сол
Грилът се загрява предварително. Гъбите се избърсват добре,
поръсват се леко от двете страни със зехтин, бял пипер и мащерка. Слагат се под
грила и се прибавя 1 с. л. вода. Пекат се 1 мин до омекване, като се обръщат
веднъж.
Междувременно яйцата се смесват с
естрагона, магданоза и лука и се подправят със сол и черен пипер на вкус. 3 мин
преди да са готови гъбите, се загрява незагарящ тиган. Яйцата се сипват в него
и се бъркат 20 сек, след което се събират в средата на тигана и се оставят до
желаната плътност. Гъбите се слагат в две чинии и отгоре се разпределят
яйцата. Сервират се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар