- 2 с. л. зехтин,
- 500 г ситно нарязан червен лук,
- 100 мл сухо бяло вино,
- 850 мл зеленчуков бульон,
- 1 стрък пресен розмарин,
- 1 ч. л. листенца прясна мащерка,
- 1 ч. л. дижонска горчица,
- 30 г настъргано сирене „ГрЮер“ или кашкавал,
- сол и черен пипер
В сгорещения зехтин на умерен огън се задушава полу-
захлупен лукът 10 мин. Сипва се виното и се кипва. Вари се, докато почти се
изпари. Прибавят се бульонът, розмаринът и мащерката и се кипва. Огънят се
намалява и супата се оставя на слаб огън 20 мин. Слага се горчицата, подправя
се със сол и черен пипер на вкус. Розмаринът се изважда и половината супа се
пасира. Връща се в останалата супа и се разбърква. Поръсва се със сиренето и се
сервира.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар