петък, 12 април 2013 г.

Супа с червен лук


  • 2 с. л. зехтин, 
  • 500 г ситно нарязан червен лук, 
  • 100 мл сухо бяло вино, 
  • 850 мл зеленчуков бульон, 
  • 1 стрък пресен розмарин, 
  • 1 ч. л. листенца прясна мащерка, 
  • 1 ч. л. дижонска горчица, 
  • 30 г настъргано сирене „ГрЮер“ или кашкавал,
  •  сол и черен пипер


В сгорещения зехтин на умерен огън се задушава полу- захлупен лукът 10 мин. Сипва се виното и се кипва. Вари се, докато почти се изпари. Прибавят се бульонът, розмаринът и мащерката и се кипва. Огънят се намалява и супата се оставя на слаб огън 20 мин. Слага се горчицата, подправя се със сол и черен пипер на вкус. Розмаринът се изважда и половината супа се пасира. Връща се в останалата супа и се разбърква. Поръсва се със сиренето и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар