събота, 27 април 2013 г.

Печена риба със зеленчуци


  • 2 малки рибки, 
  • 3 глави кромид лук, 
  • 250 г домати,
  • 2 скилидки чесън, 
  • 6 маслини без костилки, 
  • зехтин,
  • 2 с. л. бяло вино, 
  • сол, черен пипер, олио

Рибките се почистват от главите и опашките (могат да се замразят и да се използват за рибен бульон) и се по­ръсват със сол отвътре и отвън. Слагат се в намазан със зехтин огнеупорен съд. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Запържва се в зехтин и след като поомекне, се при­бавят обелените и нарязани домати, счуканият чесън, сол и черен пипер на вкус и виното. Захлупва се и се вари 5 мин, след което се залива рибата. Пече се 25 мин в предвари­телно загрята умерена фурна. Малко преди да се извади от фурната, се прибавят маслините и се допича..

Няма коментари:

Публикуване на коментар