- 2 малки рибки,
- 3 глави кромид лук,
- 250 г домати,
- 2 скилидки чесън,
- 6 маслини без костилки,
- зехтин,
- 2 с. л. бяло вино,
- сол, черен пипер, олио
Рибките се почистват от главите и опашките (могат да се замразят и да се използват за рибен бульон) и се поръсват със сол отвътре и отвън. Слагат се в намазан със зехтин огнеупорен съд. Лукът се обелва и се нарязва на ситно. Запържва се в зехтин и след като поомекне, се прибавят обелените и нарязани домати, счуканият чесън, сол и черен пипер на вкус и виното. Захлупва се и се вари 5 мин, след което се залива рибата. Пече се 25 мин в предварително загрята умерена фурна. Малко преди да се извади от фурната, се прибавят маслините и се допича..
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар