петък, 12 април 2013 г.

Aвгoлeмoнo (Гръцка супа)


Aвгoлeмoнo (Гръцка супа)

  • 1 1/2 л пилешки бульон, 
  • 115 г кафяв ориз, 
  • 4 разбити яйца,
  • сокът от 1 лимон, 
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз, 
  • сол и черен пипер на вкус

Бульонът се кипва, слага се оризът и се сварява на уме­рен огън (около 15 мин или до омекване). Отстранява се от котлона. Яйцата се разбиват с лимоновия сок и сместа се разрежда с малко от поохладения бульон. Прибавя се към супата с бъркане. Тенджерата се връща на котлона и супа­та се бърка, докато се посгъсти, без да завира, за да не се пресекат яйцата. Посолява се и се подправя с черен пипер. Поръсва се магданоз и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар