Aвгoлeмoнo (Гръцка супа)
- 1 1/2 л пилешки бульон,
- 115 г кафяв ориз,
- 4 разбити яйца,
- сокът от 1 лимон,
- 3 с. л. ситно нарязан магданоз,
- сол и черен пипер на вкус
Бульонът
се кипва, слага се оризът и се сварява на умерен огън (около 15 мин или до
омекване). Отстранява се от котлона. Яйцата се разбиват с лимоновия сок и
сместа се разрежда с малко от поохладения бульон. Прибавя се към супата с
бъркане. Тенджерата се връща на котлона и супата се бърка, докато се посгъсти,
без да завира, за да не се пресекат яйцата. Посолява се и се подправя с черен
пипер. Поръсва се магданоз и се сервира.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар