- 1 голям патладжан,
- 8 малки картофа,
- 4 домата,
- 2 тиквички,
- 1 червена пиперка,
- 3 скилидки чесън,
- 3 глави кромид лук,
- сол и черен пипер,
- 5 с. л. олио,
- 4 с. л. ситно нарязани зелени подправки,
- 200 г кашкавал
Картофите се обелват, измиват и нарязват наполовина. Доматите, патладжаните и тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета, като тиквичките се остъргват предварително. Пиперката се измива, почиства се от семето и се нарязва на ситно. 2 глави лук и 2 скилидки чесън се почистват, измиват и също се нарязват на ситно. Така подготвените зеленчуци се нареждат в леко намазана с олио тавичка - най-отдолу картофите, върху тях се редуват доматите, патладжаните и тиквичките, най-отгоре чушката лукът и чесънът. Ястието се полива с олиото и се поръсва с част от зелените подправки. Покрива се с фолио и се пече 50 мин в предварително загрята до 200 градуса фурна, като след 40-ата мин фолиото се отстранява. Останалите лук и чесън се счукват, смесват се с настъргания кашкавал, останалите зелени подправки, сол и черен пипер на вкус и се поръсват върху зеленчуците в тавата. Запича се до разтопяване на кашкавала. Сервира се веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар