петък, 12 април 2013 г.

Гръцка фасул чорба


Гръцка фасул чорба

  • 1 голяма глава кромид лук, 
  • 2 нарязани моркова, 
  • 2 стръка нарязан праз, 
  • 2 стръка нарязана целина, 
  • 4 нарязани скилидки чесън, 
  • 400 г нарязани домати от консерва, 
  • 2 с. л. доматено пюре, 
  • 2 дафинови листа, 
  • 1 ситно нарязано сухо люто чушле, 
  • 400 г боб, 
  • 1 л зеленчуков бульон (може и от кубчета), 
  • сол и черен пипер на вкус, 
  • препечен хляб и малко зехтин за сервиране


Продуктите се слагат в дълбока тенджера и се кипват. Оставят се да врат на слаб огън около 1,15 часа. Чорбата се Посолява и се подправя с черен пипер. Сервира се с пре­печен хляб, леко намазан със зехтин

Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери

Няма коментари:

Публикуване на коментар