Гръцка фасул чорба
- 1 голяма глава кромид лук,
- 2 нарязани моркова,
- 2 стръка нарязан праз,
- 2 стръка нарязана целина,
- 4 нарязани скилидки чесън,
- 400 г нарязани домати от консерва,
- 2 с. л. доматено пюре,
- 2 дафинови листа,
- 1 ситно нарязано сухо люто чушле,
- 400 г боб,
- 1 л зеленчуков бульон (може и от кубчета),
- сол и черен пипер на вкус,
- препечен хляб и малко зехтин за сервиране
Продуктите се слагат в дълбока тенджера и се кипват. Оставят се да врат на слаб огън около 1,15 часа. Чорбата се Посолява и се подправя с черен пипер. Сервира се с препечен хляб, леко намазан със зехтин
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар