петък, 12 април 2013 г.

Бистър борш



  • 900 г цвекло, 
  • 1,7 л пилешки бульон, 
  • 6 зърна черен пипер,
  • 1 глава ситно нарязан кромид лук, магданоз, 
  • 1 ситно нарязан морков, 
  • 1 скилидка небелен чесън, 
  • сол, черен пипер, 
  • 4 чаени лъжички оцет


Цвеклото се измива, обелва се и се нарязва на четвър­тинки. Слага се в голяма тенджера с бульона, прибавят се черният пипер и магданозът, кипва се и се вари на слаб огън около 1 час. Слагат се лукът, морковът, чесънът, сол и черен пипер на вкус и се вари на слаб огън около 20 мин. Сипва се оцетът и ако е необходимо, се досолява. Супата се прецежда, затопля се отново и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар