- 900 г цвекло,
- 1,7 л пилешки бульон,
- 6 зърна черен пипер,
- 1 глава ситно нарязан кромид лук, магданоз,
- 1 ситно нарязан морков,
- 1 скилидка небелен чесън,
- сол, черен пипер,
- 4 чаени лъжички оцет
Цвеклото се измива, обелва се и се нарязва на четвъртинки.
Слага се в голяма тенджера с бульона, прибавят се черният пипер и магданозът,
кипва се и се вари на слаб огън около 1 час. Слагат се лукът, морковът,
чесънът, сол и черен пипер на вкус и се вари на слаб огън около 20 мин. Сипва се
оцетът и ако е необходимо, се досолява. Супата се прецежда, затопля се отново и
се сервира.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар