- 1 с. л. зехтин,
- 1 глава нарязан кромид лук,
- 1 нарязана тиквичка,
- 6 яйца,
- 115 г нарязано бяло саламурено сирене,
- черен пипер
Зехтинът се загрява и лукът се запържва в него 6 мин до омекване, като се разбърква от време на време. Слага се тиквичката и се оставя на огъня още 3-5 мин. През това време се загрява грипът и се разбиват яйцата със сол и черен пипер на вкус. Тиквичките и лукът се разстилат в тигана и се заливат с разбитите яйца. Поръсват се със сиренето и се оставят на умерен огън 5-6 мин. Тиганът се слага под грила за около 3 мин, докато ястието получи леко златиста коричка. Сервира се горещо.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар