събота, 27 април 2013 г.

Яйца със сирене и тиквички


  • 1 с. л. зехтин, 
  • 1 глава нарязан кромид лук, 
  • 1 нарязана тиквичка, 
  • 6 яйца, 
  • 115 г нарязано бяло саламурено сирене, 
  • черен пипер


Зехтинът се загрява и лукът се запържва в него 6 мин до омекване, като се разбърква от време на време. Слага се тиквичката и се оставя на огъня още 3-5 мин. През това време се загрява грипът и се разбиват яйцата със сол и черен пипер на вкус. Тиквичките и лукът се разстилат в тигана и се заливат с разбитите яйца. Поръсват се със сиренето и се оставят на умерен огън 5-6 мин. Тиганът се слага под грила за около 3 мин, докато ястието получи леко златиста коричка. Сервира се горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар