- 225 г тиквички,
- 2 главички ситно нарязан кромид лук,
- 1 ч. л. къри,
- 2 ч. л. сусамово семе,
- 1 с. л. зехтин,
- 175 г пълнозърнесто брашно,
- 1/2 ч. л. бакпулвер,
- 1 с. л. олио за пържене,
- сол
Тиквичките се настъргват, поръсват се с 1 ч. л. сол, разбъркват се и се оставят да престоят 20 мин, след което се изстискват, за да се отстрани излишната течност. Смесват се с останалите продукти без олиото, като се прибавя 1 с. л. вода, ако е необходимо. С набрашнени ръце се оформят 8 кюфтета. Изпържват се в загрято олио по 1 мин от всяка страна, след което огънят се намалява и се допържват 12-15 мин, като се обръщат веднъж. Сервират се веднага.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар