събота, 27 април 2013 г.

Кюфтета от тиквички


  • 225 г тиквички, 
  • 2 главички ситно нарязан кромид лук,
  • 1 ч. л. къри, 
  • 2 ч. л. сусамово семе, 
  • 1 с. л. зехтин,
  • 175 г пълнозърнесто брашно, 
  • 1/2 ч. л. бакпулвер, 
  • 1 с. л. олио за пържене, 
  • сол


Тиквичките се настъргват, поръсват се с 1 ч. л. сол, раз­бъркват се и се оставят да престоят 20 мин, след което се изстискват, за да се отстрани излишната течност. Смесват се с останалите продукти без олиото, като се прибавя 1 с. л. вода, ако е необходимо. С набрашнени ръце се оформят 8 кюфтета. Изпържват се в загрято олио по 1 мин от всяка страна, след което огънят се намалява и се допържват 12-15 мин, като се обръщат веднъж. Сервират се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар