- 500 г морска риба,
- 1 глава кромид лук,
- 2 с. л. брашно,
- 2 с. л. олио,
- 2 домата,
- 4 с. л. нискомаслена растителна сметана,
- малко праз и целина,
- 1 дафинов лист,
- няколко зърна черен пипер,
- 1 скилидка чесън,
- сол и черен пипер
Рибата се почиства, отстраняват се главата и кожата
(запазват се) и се нарязва на порции. Слага се в тенджера, залива се с 1 л
вода, прибавят се главата и кожата заедно с нарязаните на парченца лук и
зеленчуци, дафиновият лист и малко сол. Вари се до омекване на рибата. Порциите
риба се изваждат и бульонът се прецежда. Брашното се препича на сух тиган,
сипва се олиото, разрежда се с бульона от рибата и се сварява. Слагат се
доматите, счуканият чесън, сметаната и черен пипер на вкус. Ако е необходимо,
се досолява. Пуска се рибата и се вари на слаб огън 5 мин. Сервира се с хляб.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар