Салата с печурки и спанак
- 110 г печурки,
- разрязани на четвъртинки,
- щипка сол,
- 3 с. л. лимонов сок,
- 1/2 ч. л. смлян розмарин,
- 2 с. л. едро нарязан магданоз,
- 2 ч. л. зехтин,
- 3 с. л. нискомаслено кисело мляко,
- 2 с. л. обезмаслено прясно мляко, черен пипер,
- 2 шепи спанак,
- 2 с. л. ситно нарязан зелен лук
Гъбите се слагат в
голяма купа и се поръсват със сол. Оставят се да престоят 30 мин, изплакват се
под струя студена вода и се подсушават с кухненска хартия. Смесват се
лимоновият сок, розмаринът, магданозът и зехтинът и се изсипват върху гъбите.
Разбъркват се. Киселото мляко се разрежда с прясното и се изсипва върху гъбите.
Подправя се с черен пипер на вкус. Спанакът се разделя в две чинии и гъбената
смес се сипва в средата на спанака. Поръсва се с лука.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар