петък, 12 април 2013 г.

Салата с печурки и спанак


Салата с печурки и спанак

  • 110 г печурки, 
  • разрязани на четвъртинки, 
  • щипка сол, 
  • 3 с. л. лимонов сок, 
  • 1/2 ч. л. смлян розмарин, 
  • 2 с. л. едро нарязан магданоз, 
  • 2 ч. л. зехтин, 
  • 3 с. л. нискомаслено кисело мляко, 
  • 2 с. л. обезмаслено прясно мляко, черен пипер, 
  • 2 шепи спанак, 
  • 2 с. л. ситно нарязан зелен лук


Гъбите се слагат в голяма купа и се поръсват със сол. Оставят се да престоят 30 мин, изплакват се под струя студена вода и се подсушават с кухненска хартия. Смес­ват се лимоновият сок, розмаринът, магданозът и зехти­нът и се изсипват върху гъбите. Разбъркват се. Киселото мляко се разрежда с прясното и се изсипва върху гъбите. Подправя се с черен пипер на вкус. Спанакът се разделя в две чинии и гъбената смес се сипва в средата на спанака. Поръсва се с лука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар