събота, 27 април 2013 г.

Калкан с ориз


  • 500 г калкан, 
  • 500 г домати, 
  • 2 скилидки счукан чесън,
  • 250 г ориз, 
  • малко целина, 
  • 1 морков, 
  • 1 глава кромид лук,
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз, 
  • олио за пържене, 
  • черен пипер, сол

Отстраняват се главата и опашката на рибата и се по­чиства от костите. Рибата се нарязва на малки парченца. Сварява се бульон от главата, опашката и костите, към които се прибавят целината, морковът и лукът. Прецежда се. В 500 мл от прецедения бульон се сварява оризът. Риба­та се изпържва в олио, прибавят се черен пипер, счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз и ситно нарязаните до­мати. Захлупва се и се задушава до омекване. Сервира се, като рибата с доматите се слага в чиниите за сервиране и се гарнира с венец от ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар