- 500 г калкан,
- 500 г домати,
- 2 скилидки счукан чесън,
- 250 г ориз,
- малко целина,
- 1 морков,
- 1 глава кромид лук,
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз,
- олио за пържене,
- черен пипер, сол
Отстраняват се главата и опашката на рибата и се почиства от костите. Рибата се нарязва на малки парченца. Сварява се бульон от главата, опашката и костите, към които се прибавят целината, морковът и лукът. Прецежда се. В 500 мл от прецедения бульон се сварява оризът. Рибата се изпържва в олио, прибавят се черен пипер, счуканият чесън, ситно нарязаният магданоз и ситно нарязаните домати. Захлупва се и се задушава до омекване. Сервира се, като рибата с доматите се слага в чиниите за сервиране и се гарнира с венец от ориз.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар