- 1 с. л. зехтин,
- 1 глава ситно нарязан кромид лук,
- 1 морков,
- 850 мл зеленчуков бульон,
- 75 г спанак,
- 150 г замразен грах,
- 1 с. л. мента, сол и черен пипер,
- 2 с. л. нискомаслено меко сирене
Лукът се запържва 7 мин в сгорещения зехтин, като се бърка
непрекъснато. Прибавя се морковът и се пържи още 3 мин. Сипва се бульонът и се кипва.
Огънят се намалява и тенджерата се оставя на слаб огън 10 мин. Прибавят се
спанакът, грахът и ментата и се вари 3 мин до омекване на зеленчуците. Пасира
се и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Сервира се със сиренето.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар