- 2 чаени лъжички зехтин,
- 4 скилидки пресован или счукан чесън,
- 250 г обезкостени пилешки гърди,
- 2 нарязани тиквички,
- 1 с. л. ситно нарязан розмарин,
- 1/2 ч. л. сол,
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер,
- 4 чаши безсолен пилешки бульон,
- 6 препечени филии хляб от пълнозърнесто брашно,
- 6 с. л. настъргано сирене „Романо“ или кашкавал
Месото от пилешките гърди се нарязва на хапки. Чесънът се
задушава в загретия зехтин 2 мин. Прибавят се пилешкото месо, тиквичките,
розмаринът, солта и черният пипер и се задушават 2 мин. Сипва се бульонът и
супата се оставя на силен огън, докато кипне, след което огънят се намалява до
слаб и се вари около 8 мин или до сваряване на месото. Супата се сервира се
препечен хляб и 1 лъжица сирене или кашкавал.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар