петък, 12 април 2013 г.

Пилешка супа с розмарин и чесън


  • 2 чаени лъжички зехтин, 
  • 4 скилидки пресован или счукан чесън, 
  • 250 г обезкостени пилешки гърди, 
  • 2 нарязани тиквички, 
  • 1 с. л. ситно нарязан розмарин, 
  • 1/2 ч. л. сол, 
  • 1/4 ч. л. смлян черен пипер, 
  • 4 чаши безсолен пилешки бульон,
  • 6 препечени филии хляб от пълнозърнесто брашно, 
  • 6 с. л. настъргано сирене „Романо“ или кашкавал



Месото от пилешките гърди се нарязва на хапки. Чесъ­нът се задушава в загретия зехтин 2 мин. Прибавят се пи­лешкото месо, тиквичките, розмаринът, солта и черният пипер и се задушават 2 мин. Сипва се бульонът и супата се оставя на силен огън, докато кипне, след което огънят се намалява до слаб и се вари около 8 мин или до сваряване на месото. Супата се сервира се препечен хляб и 1 лъжица сирене или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар