- 2 с. л. олио,
- 4 стръка зелен лук,
- 350 г обелени скариди,
- 100 г бобови кълнове,
- 1 чаена лъжичка царевично нишесте,
- 1 с. л. лек соев сос,
- 6 яйца,
- 3 с. л. студена вода
Лукът се почиства, измива и нарязва. Запържва се 2 мин в сгорещено олио във вок или дълбок тиган заедно със скаридите и бобовите кълнове, като се бърка непрекъснато. В малък съд се смесват нишестето и соевият сос. В отделен съд се разбиват яйцата със студената вода и към тях се прибавят нишестето и соевата смес. Изсипва се във вока върху скаридите и се пържи 5-6 мин. Омлетът се прехвърля в голяма чиния и се сервира нарязан на парчета.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар