събота, 27 април 2013 г.

Омлет със скариди


  • 2 с. л. олио, 
  • 4 стръка зелен лук, 
  • 350 г обелени скариди,
  • 100 г бобови кълнове, 
  • 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 
  • 1 с. л. лек соев сос, 
  • 6 яйца, 
  • 3 с. л. студена вода

Лукът се почиства, измива и нарязва. Запържва се 2 мин в сгорещено олио във вок или дълбок тиган заедно със ска­ридите и бобовите кълнове, като се бърка непрекъснато. В малък съд се смесват нишестето и соевият сос. В отделен съд се разбиват яйцата със студената вода и към тях се прибавят нишестето и соевата смес. Изсипва се във вока върху скаридите и се пържи 5-6 мин. Омлетът се прехвърля в голяма чиния и се сервира нарязан на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар