петък, 12 април 2013 г.

Зеленчукова провансалска супа


Зеленчукова провансалска супа

  • 450 г тиквички, 
  • 2 глави ситно нарязан кромид лук, 
  • 5 скилидки чесън, 
  • 6 чаши вода, 
  • 1 чаша грах, 
  • магданоз, 
  • босилек, 
  • 2 с. л. зехтин, 
  • сол


Тиквичките се настъргват и се посоляват, оставят се да престоят няколко мин и се пасират с миксер или паса­тор. Лукът се задушава с 1 скилидка чесън, прибавят се тиквичките и се задушават няколко мин. Грахът се пасира и се прибавя към сместа от тиквички. Посолява се. Разбър­ква се и се налива водата. Кипва се и се отстранява от огъня. Останалият чесън се счуква, смесва се с магданоза и босилека, разбърква се със зехтина и се прибавя към су­пата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар