Зеленчукова провансалска супа
- 450 г тиквички,
- 2 глави ситно нарязан кромид лук,
- 5 скилидки чесън,
- 6 чаши вода,
- 1 чаша грах,
- магданоз,
- босилек,
- 2 с. л. зехтин,
- сол
Тиквичките се настъргват и се посоляват, оставят се да
престоят няколко мин и се пасират с миксер или пасатор. Лукът се задушава с 1
скилидка чесън, прибавят се тиквичките и се задушават няколко мин. Грахът се
пасира и се прибавя към сместа от тиквички. Посолява се. Разбърква се и се
налива водата. Кипва се и се отстранява от огъня. Останалият чесън се счуква,
смесва се с магданоза и босилека, разбърква се със зехтина и се прибавя към супата.
Източник : Бърза диабетична кухня - Надя Пери
Няма коментари:
Публикуване на коментар