петък, 12 април 2013 г.

Доматена супа


Доматена супа

  • 1 чаша домати от консерва, 
  • 3 чаши вода, 
  • 1 малка глава ситно нарязан кромид лук, 
  • 1 с. л. лимонов сок, 
  • 60 г мед, 
  • 4 яйца, щипка сол


Доматите се смачкват и се претриват през едра цедка, за да се отстранят люспите и семките, ако не са белени. Слагат се в тенджера, сипва се водата и се прибавя лукът. Оставя се на слаб огън 10-15 мин. Подправя се с лимоновия сок, меда и щипка сол. Супата се оставя на огъня още 2-3 мин, след което се отстранява и с бъркане се прибавят разбитите яйца. Сервира се веднага.


Няма коментари:

Публикуване на коментар