събота, 27 април 2013 г.

Рибен кебап


  • 450 г рибни филета, 
  • 1 глава кромид лук, 
  • 25 г корен джинджифил, 
  • 2 скилидки счукан чесън, 
  • 2 с. л. мед, сол, черен пипер


За гарниране; 
  • 4 листа от салата, 
  • резенчета лимон

филетата се нарязват на едри парчета и се нанизват на шиш. Почистват се лукът и джинджифилът и се настър­гват. Прибавят се чесънът и медът. Разбърква се и сместа се подправя с черен пипер и сол на вкус. Заливат се филета­та и се слагат под горещ грил или на скара, като шишът се обръща често, и се пече около 20 мин. Всеки шиш се слага върху лист салата и се гарнира с резенчета лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар