- 700 г рибно филе,
- зехтин,
- 2 глави кромид лук,
- 6 скилидки чесън,
- 1/2 ч. л. смлян кориандър,
- 1/2 ч. л. смлян турмерик или куркума,
- 1 ч. л. кайенски пипер,
- 1/2 ч. л. смлян джинджифил,
- 3 домата,
- 225 г почистен и нарязан спанак,
- черен пипер,
- 150 мл нискомаслено кисело мляко,
- сол
Лукът и чесънът се обелват, измиват и нарязват на тънки полумесеци. Доматите се измиват, разрязват се на две, почистват се от семките и се нарязват на ситно. Рибно- то филе се нарязва на кубчета по 2,5 см и се Посолява леко. Запържва се около 3 мин в незагарящ тиган, намазан с малко зехтин, и се изважда. Сипва се още малко зехтин и се запържва лукът до омекване, след което се прибавят чесънът и подправките и се пържи още 5 мин. Слагат се доматите и спанакът и се пържи, докато спанакът поомекне. Посолява се, поръсва се черен пипер и се прибавя киселото мляко. Кипва се и се оставя на слабо огън 5 мин. Рибата се връща в соса и се загрява. Сервира се веднага с кафяв ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар