събота, 27 април 2013 г.

Риба с подправки и къри


  • 700 г рибно филе, 
  • зехтин, 
  • 2 глави кромид лук, 
  • 6 скилидки чесън, 
  • 1/2 ч. л. смлян кориандър, 
  • 1/2 ч. л. смлян турмерик или куркума, 
  • 1 ч. л. кайенски пипер, 
  • 1/2 ч. л. смлян джинджифил, 
  • 3 домата, 
  • 225 г почистен и нарязан спанак, 
  • черен пипер, 
  • 150 мл нискомаслено кисело мляко, 
  • сол



Лукът и чесънът се обелват, измиват и нарязват на тън­ки полумесеци. Доматите се измиват, разрязват се на две, почистват се от семките и се нарязват на ситно. Рибно- то филе се нарязва на кубчета по 2,5 см и се Посолява леко. Запържва се около 3 мин в незагарящ тиган, намазан с мал­ко зехтин, и се изважда. Сипва се още малко зехтин и се за­пържва лукът до омекване, след което се прибавят чесънът и подправките и се пържи още 5 мин. Слагат се доматите и спанакът и се пържи, докато спанакът поомекне. Посоля­ва се, поръсва се черен пипер и се прибавя киселото мляко. Кипва се и се оставя на слабо огън 5 мин. Рибата се връща в соса и се загрява. Сервира се веднага с кафяв ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар